July 6, 2020 | Monday

Discussion on the five year mandate of the Ombudsperson in Kosovo

On the 2nd of July, an online discussion took place between Riccardo Serri – Deputy Head of EU Office and Ombudsman Hilmi Jashari. The latter has been the Ombudsperson for the last five years and the discussion was a reflection on this mandate and the actual state of the human rights in Kosovo.

Diskutim mbi mandatin pesë vjeçar të Avokatit të Popullit

🔷 Hilmi Jashari po e përfundon mandatin e tij si Avokat i Popullit. Riccardo Serri nga Zyra e BE në Kosovë vjen në një diskutim me Jasharin rreth këtij mandati dhe të drejtave të njeriut në Kosovë.SRPSKI: https://www.youtube.com/watch?v=mb_Y-lwC_C4

Gepostet von Europe House Kosovo am Donnerstag, 2. Juli 2020

In more than 30 minutes, both Serri and Jashari shared their inputs on working with human rights in Kosovo. During this mandate, a lot of cases that went unnoticed for a long time have had a successful final verdict.

Video përmbledhëse rreth Avokatit të Popullit, z.Hilmi Jashari

🟢 Nataliya Apostolova – Shefe e Zyrës së BE në Kosovë, deputetja Duda Balje dhe aktivisti Blert Morina, kanë ndarë me neve përvojën e tyre në bashkëpunimin me Avokatin e Popullit, Hilmi Jasharin. Z. Jashari është Avokat i Popullit në Kosovë tash e pesë vite.

Gepostet von Europe House Kosovo am Freitag, 3. Juli 2020

A video with messages of Ambassador Nataliya Apostolova, Head of EU Office in Kosovo/EU Special Representative, Duda Balje – Member of the Kosovo Assembly and Blert Morina – activist, was shown during the online discussion, as a tribute to the wonderful work Jashari has been doing during this mandate.