June 1, 2020 | Monday

Enjoy all the Europe Week 2020 online activities

Movie night and discussion: Mama Europa with Dokufest

In collaboration with DOKUFEST, starting from 19:00 tonight and available for 24 hours, you can click here and watch Mama Europa: https://bit.ly/2zCCwN4After watching the movie, tune in from 20:30 to follow the discussion between Veton Nurkollari, Petra Seliškar and the protagonist of this highly acclaimed movie.

Gepostet von Europe House Kosovo am Freitag, 15. Mai 2020

Pasdite me Joga & Meditim, me Floriana Bajramin!

🧘‍♀️🟩🧘‍♀️ Floriana Bajrami do të na ndihmojë sot me ushtrimet e Jogas. Në këto ditë, ushtrimet e tilla na mundësojnë të relaksohemi dhe të kemi mendje e trup më të shëndoshë 🧘🏽🇪🇺Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=ZjQKjYKflY4

Gepostet von Europe House Kosovo am Freitag, 15. Mai 2020

Performancë dhe mesazh nga Ardita Statovci – pianiste!

🎹🎹🎹 Pianistja Ardita Statovci ka zgjedhur një mënyrë të veçantë për të na uruar Ditën e Evropës 2020. Statovci është një nga pianistet më të njohura nga Kosova e cila ka kohë që performon në skena të mëdha anembanë Evropës 🇪🇺Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=240bQkoB3R0

Gepostet von Europe House Kosovo am Donnerstag, 14. Mai 2020

Video-mesazh inspirues nga artisti Sislej Xhafa

🔵👨‍🎨 Artisti Sislej Xhafa këtë vit po na uron Ditën e Evropës në një mënyrë të veçantë. Ai gjithmonë thumbon dhe asnjëherë nuk është artist i klisheve dhe i gjërave të rëndomta.Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=mWUzVVOf9gw

Gepostet von Europe House Kosovo am Mittwoch, 13. Mai 2020

Performancë nga kitaristi Petrit Çeku | Dita e Evropës 2020

🇪🇺🎸🇪🇺 Kitaristi Petrit Çeku është nga më të mirët e gjeneratës së tij. Çeku ka interpretuar shumë recitale në të gjithë Evropën. Shijojeni këtë performancë unike nga ai 🎸Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=OA4YcppyLuE

Gepostet von Europe House Kosovo am Mittwoch, 13. Mai 2020

Dafina Zeqiri dhe Arlind Haxha – Performancë për Ditën e Evropës 2020

🎤🎤 Dafina Zeqiri, e shoqëruar nga Arlind Haxha në kitarë, me neve po e festojnë Ditën e Evropës 2020. Dafina është absolutisht njëra nga këngëtaret më të mira në Kosovë. Ta shijojmë performancën nga rehatia e shtëpive tona 🎧🇪🇺

Gepostet von Europe House Kosovo am Dienstag, 12. Mai 2020

BE për Shkencë – Të eksperimentojmë, me Rona Karahodën!

🧪🥼🧪 Shkencëtarja Rona Karahoda, studente e doktoraturës në Republikën e Çekisë, do të na demonstrojë dy eksperimente dhe reaksione kimike të cilat edhe ne mund t’i kryejmë në shtëpitë tona 🇪🇺Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=x-mdkLaRIMM

Gepostet von Europe House Kosovo am Dienstag, 12. Mai 2020

 

EU Magic! – performance by Erix Logan

🟥🟥 Magician Erix Logan has prepared for us all a must-see performance. Logan performs worldwide, however today we are happy he will celebrate Europe Day 2020, astonishing us with his sudden magic tricks 🇽🇰🇪🇺

Gepostet von Europe House Kosovo am Montag, 11. Mai 2020

EU Singing & Dancing – Music Performance by SYTË

🎵 SYTË's compositions sound like this: feathery, with strong bonds to funk and jazz. Tune in from 19:00h to descend into an amazing act by SYTË. Let's celebrate Europe Day from the comfort of our homes. 🇪🇺

Gepostet von Europe House Kosovo am Sonntag, 10. Mai 2020

Popodnevno vežbanje sa Aleksandrom Vukosavljevićem

🥊🥊 Aleksandar Vukosavljević, kik-boks šampion, zna tačno kako da dostignete savršen balans fizičke i mentalne snage. Pridružite nam se u proslavi Dana Evrope 2020 i ispratite kompletan popodnevni trening praćen stručnim fitnes savetima 🇪🇺Shqip: http://y2u.be/Emgom_rRnMs

Gepostet von Europe House Kosovo am Sonntag, 10. Mai 2020

Si të konstruktojmë 'Paketron' 2020 në shtëpi!

🤩🤓 DYVO Lab na tregon se si të konstruktojmë 'Paketron' në shtëpi. Gërshërët, gjilpërat e kutitë ushqimore merrni para vetes dhe bëhuni edhe ju pjesë e kësaj aventure kreative, drejt riciklimit dhe ripërdorjes së materialeve të mbetura në shtëpi 🇪🇺Srpski: https://www.youtube.com/watch?v=KiRVaiPgmvU

Gepostet von Europe House Kosovo am Sonntag, 10. Mai 2020