Maj 30, 2022 | Monday

Albin Bushi – duke praktikuar njohuritë e tij për të lidhur Kosovën me Evropën

Si student i pasionuar pas çështjeve ekonomike, Albin Bushi është njëri nga Ambasadorët e Rinj Evropian që studion atë që i intereson më shumë; situatën ekonomike në BE dhe zgjerimin e saj të njëpasnjëshëm.   

Albini është një student i përkushtuar në Universitetin e Ludwigshafen, Gjermani falë programit Erasmus+ dhe përdor këtë përvojë jashtë shtetit për të përmirësuar aftësitë e tij dhe për të mësuar më shumë rreth vlerave evropiane dhe ekonomike për t’u vënë në përdorim. Megjithatë, kapacitetet e Albinit nuk përfundojnë këtu. Pasi ka studiuar më parë Inxhinieri Transporti në Universitetin e Prishtinës, si dhe duke qenë aktualisht tutor i kolegëve të Universum-it në Ekonomi, Albini gjithashtu e mban kohën e tij të plotë me synime të tilla si kërkimi në Blockchain, Teknologji, Financa dhe Politikë.

Por mbi të gjitha pasionet personale, Albini ruan integritetin e një titulli Ambasador Evropian duke e bërë fokusin e tij parësor lidhjen e Kosovës me rajonet e tjera duke përdorur ekspertizën e tij si inxhinier transporti, në mënyrë që secila kulturë të transmetojë dhe adoptojë vlera të reja, praktika kulturore dhe të lidhet pa barriera.

Një fillim i mirë për këtë qëllim të shkëlqyeshëm është ideja e Albinit për të përdorur vitin e tij bosh drejt inovacionit dixhital, lidhjes, tranzicionit të gjelbër, pjesëmarrjes së të rinjve dhe fushave të tjera për të cilat ai beson se kanë nevojë për mbështetje, vëmendje dhe veprim.

Pjesë e të qenit Ambasador është marrja e përgjegjësisë për të parë të metat objektive të vendit dhe më pas potencialin për përparim me një perspektivë të duhur dhe strategji afatgjatë.

Si i tillë, Albin ndoqi seminare që e mësojnë atë të bëhet pikërisht i tillë, trajnimet e tij më të fundit ishin me Këshillin Evropian, Festivali Balkan Trafik në Bruksel dhe nderi i takimit me Ambasadorin e BE-së, Tomáš Szunyog.

Albini tregon se motivimi më i madh për të ndjekur këtë rrugë në jetën e tij dhe në mandatin e tij si ambasador janë barrierat mes Kosovës dhe zhvillimit të saj, duke zgjedhur radhazi të punojë në shërbim të lidhjes së Kosovës me rajonet evropiane për kalim të lirë.