Nëntor 9, 2018 | Friday

EUICC dhe Ambasada e Francës në Kosovë organizuan shfaqjen e filmit ‘Adama’

Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Kosovë organizuan me 8 nëntor shfaqjen e filmit francez ‘Adama’, për të festuar edicionin e 18-të të Festivalit të Filmit Frankofon në Kosovë.

IMG-664fafcf07914e40eccf762b848f07e2-V

‘Adama’ është film i animuar me regji nga Simon Rouby. Filmi flet për historinë e një djali afrikan që niset për në Evropë në kërkim të vëllaut të tij, gjatë Luftës së Parë Botërore. 12-të vjeçari Adama jeton në një fshat të thellë në Afrikë. Kur papritur vëllau i tij, Samba, zhduket nga fshati, Adama vendosë të niset në mision kërkimi.

IMG-6067d92e54e3cff346c50544f75c7dcb-V

IMG-0624b70cd7028c836f331f50ad3e72ca-V

Tema kryesore e Festivalit Frankofon të filmit këtë vit ishte përvjetori i përfundimit të Luftës së Parë Botërore.