Mars 18, 2019 | Monday

Ngjarjet kulturore të BE-së: Shfaqje e filmave në EUICC në Mitrovicë

Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian në Mitrovicë të Veriut, në bashkëpunim me Ambasadën Franceze në Prishtinë kanë shënuar së bashku një Javë të Frankofonisë duke shfaqur dy filma: Polina (Polina, Danser Sa Vie) dhe Tamara.

IMG_20190314_160158

POLINA është një dramë franceze me regji nga Valerie Muller dhe Angelin Preljocaj. Polina është një balerinë e trajnuar fuqishëm nga një instruktor profesionist. Sapo është gati të futet në Baletin e Bolshoit, ajo e zbulon vallëzimin bashkëkohor, dhe më pas vijnë pikëpyetjet e karrierës dhe jetës së saj.

53533153_2257991567577589_6458070932601700352_n

TAMARA është një komedi me regji nga Alexandre Castagnetti. Tamara është mbipeshë dhe një vajzë e turpshme në shkollë.

Dy filmat u shfaqën me 13 dhe me 14 mars.