Korrik 6, 2020 | Monday

Reflektim për mandatin pesë vjeçar të Avokatit të Popullit në Kosovë

Më 2 korrik, u zhvillua një diskutim online mes Riccardo Serri, Zëvendës Shef i Zyrës së BE-së, dhe Avokatit të Popullit Hilmi Jashari. Ky i fundit ka qenë Avokati i Popullit për pesë vitet e fundit dhe diskutimi ishte një reflektim rreth këtij mandati dhe gjendjes aktuale të të drejtave të njeriut në Kosovë.

Për më shumë se 30 minuta, Serri dhe Jashari ndarë mendimet e tyre në lidhje me punën për të drejtat e njeriut në Kosovë. Gjatë këtij mandati morën zgjidhje me gjykime të formës së prerë shumë raste që kishin kaluar pa u vënë re për një kohë të gjatë.

Gjatë diskutimit online, në shenjë falenderimi për punën e mrekullueshme të kryer nga Jashari gjatë këtij mandati, u shfaq një video me mesazhe të Ambasadores Nataliya Apostolova, Udhëheqëse e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuese e Posaçme e BE-së, Duda Baljes, deputete e Kuvendit të Kosovës, dhe Blert Morinës, aktivist.