Tetor 22, 2021 | Friday

Java e Diplomacisë Klimatike

Nga 11-17 tetor, zyra e BE-së në Kosovë me qëllim të ndërgjegjësimit mbi sfidat e ndryshimeve klimatike, së bashku me Shtëpinë e Evropës në Kosovë, Ambasadën e Suedisë në Kosovë, Ambasadën e Holandës në Kosovë, OJQ “Let’s Do It Peja” dhe BIRN Kosova, organizuan Javën e Diplomacisë Klimatike 2021.

Në ditën e hapjes së Javës së Diplomacisë Klimatike, Ambasadori i BE-së në Kosovë Tomas Sunjog (Tomas Szunyog), përmes një viode-mesazhi iu drejtua audiencës së Kosovës.

Ndërkohë, objektet e zyrës së BE-së në Kosovë dhe Shtëpia e Evropës në Prishtinë dhe Mitrovicën e Veriut u ndriçuan me ngjyrë të gjelbër.

Më 12 tetor u postua një video në lidhje me ndryshimet klimatike dhe planin e BE-së për trajtimin e kësaj çështje.

OJQ “Let’s do it Peja” organizoi një ekspozitë me rroba të ridizajnuara.

Për të mësuar më shumë rreth Kosovës dhe Marrëveshjes së Gjelbër të BE-së, u mbajt një panel diskutimi.

Gjithashtu OJQ “Let’s Do it Peja” prezantoi gjetjet e Raportit për gjendjen e cilësisë së ajrit dhe hartëzimin e ndotësve në komunën e Pejës dhe Gjakovës

U botua gjithashtu një artikull nga BIRN Kosova mbi ndotjen dhe sfidat globale me të cilat ballafaqohet Kosova.

Në ditën e fundit të fushatës, u botua një intervistë me profesorin Hans Shellnbuher, Drejtor i Institutit Postdam. Profesor Schellnhuber shpjegoi sfidat klimatike dhe mënyrat e parandalimit të tyre.